Če te ni na internetu, ne obstajaš

Način kako dandanes štartamo, razvijamo ali širimo podjetje, je popolnoma drugačen kot včasih.

Živimo v dobi digitalizacije. Če te ni na internetu, ne obstajaš. ‘Pravila’ biznisa se spreminjajo iz minute v minuto in iz dneva v dan. Ko šef Facebook-a spremeni algoritme in ti čez noč pade organski doseg na 10%. Kaj boš naredil/a? Kot podjetnica vem in razumem, da moraš biti na spremembe pripravljen in jim slediti, če hočeš uspešno gradit svoj biznis.

Podjetniki smo vse v enem – kreatorji vsebin, marketingarji, blogerji, vlogerji, dizajnerji, programerji in najpomembenše – prodajniki. Nujno je, da svoje stranke izobražujemo, jih navdihujemo in spodbujamo k vključevanju v skupnost. Naše stranke niso nujne le lokalne ampak so po vsem svetu. Ni več barier, če posluješ digitalno. Možnosti uspeha do neomejene. Uspeh čaka, da ga pograbiš.

Definicija

USTVARJALNICA USPEHA
je online portal, zakladnica znanja, ki nudi najrazličnejše informacije glede online biznisa in podjetništva, z namenom, da te spodbujamo in navdihujemo pri uresničevanju, kreiranju, planiranju in realiziranju poslovnih idej.
Moje poslanstvo je, da ti pomagam uresničiti sanje o uspešnem biznisu in posledično srečnem življenju.
Verjamem, da je tvoja zgodba posebna in drugačna in da ima vsak od nas sposobnost, da doseže vsak cilj, ki si ga zastavi, če je le predan.
Ustvarjanje uspehov je moja strast, zato ti bom korak po koraku pomagala do cilja.

Izzivi

 (Bodoči) podjetniki. Ali poznate občutek?…

 • Ko vidite svoje sovrstnike z uspešnim biznisom in pol manj strokovnega znanja kot vi in se sprašujete kako jim je uspelo?
 • Ko ste polni idej. Vsak dan se vam ena ideja zdi boljša od druge. Ampak potem je tu ta nadležna nesigurnost. »Katera ideja je najboljša? Katero idejo naj začnem spreminjati v biznis? Ampak ali je ta ideja res boljša od druge? Joj, ne smem se ušteti…« in se na koncu vrtite v začaranem krogu?
 • Ko se končno se opogumite, da svojo idejo, svoje sanje spravite v realnost in ste veseli, zagnani, optimistični in o ideji poveste drugim. Njihov odziv pa je vse prej kot to kar ste si želeli slišati. »Tale ideja se mi pa res ne zdi dobra. Nisem prepričan, če si tole zmožen izpeljat….« In vam naenkrat ves entuziazem pade in občutite le brezup?
 • Ko že imate idejo, ste odločeni, da jo izpeljete, a pojma nimate kako. »Kje sploh začnem? Kako preverim trg? Kako ustvarim blagovno znamko?…«
 • Ko ste en dan super produktivni in se počutite kot kralj sveta, odločeni, da vaš biznis uspe. Vidite prihajajoče uspehe, nove stranke… Drug dan pa vam motivacija pade. Sprašujete se kaj za vraga sploh delate in se počutite popolnoma izgubljeni in zmedeni?
 • Da ste v življenju nekako obtičali? In imate v enem trenutku vsega dovolj. Vse kar si želite je, da se premaknete iz mrtve točke, se osvobodite in končno začnete v življenju delat kar si želite ter živite svoje sanje?
 • Ko ste štartali biznis z namenom, da boste imeli več svobode, časa za družino, finančni uspeh… ampak ste namesto tega vedno bolj in bolj obremenjeni in ste včasih na točki, ko ne vidite več izhoda? Ne veste, če boste lahko šli tako naprej.
 • Ko eno obdobje super prodaja nato pa pride mesec, ko si s prihodki niti osnovnih stroškov ne pokrivate. In se sprašujete ali je kriv zopet kakšen algoritem, ali premalo delate ali kaj za vraga se dogaja?
 • Ko vedno več delate a je na koncu dneva vedno manj narejeno? Ko ste zasuti z mejli, ko printer ne dela, ko je internet zatajil, do vas čaka še gora to-dojev, ura je pa že dve popoldan?
 • Ko se želite dokopati do kakšne informacije, ki bi vam pomagala pri biznisu in jo ostali skrivajo kot bi bila zlata, kot da jih skrbi, da jim boste ukradli del posla?
 • Ko se počutite osamljeno ali celo poponoma izolirano, ker ne poznate nikogar, ki je podobnega mišljenja ali v podobni situaciji kot vi in s katerim bi se lahko pogovorili o tematikah in izzivih, ki jih imate pri svojem biznisu?

Naj vam razkrijem skrivnost… Vsi, ampak dobesedno VSI, se srečujemo z zgornjimi izzivi. Uff, pa še veliko drugih je. Ne glede na izzive v podjetništvu, je najboljši čas za štart biznisa sedaj. Ker ga lahko štartaš iz svoje sobe z računalnikom in internetno povezavo. Dobesedno vse informacije o biznisu najdeš na internetu.

Vendar pa je tukaj tudi druga plat zgodbe – resnica. Biti podjetnik in spreminjati ideje v biznis je kot bi bil/a v čolnu in bi veslal/a v temi. Počutiš se samotno, strah te je, ker ne veš kaj te čaka naslednji vesljaj. Na poti te čakajo vzponi, padci in ovire. Ampak obenem se počutiš kot na vrhu sveta, samostojno, živo, energično, srečno, entuziastično in veselo. Vsak nov vesljaj je nova dogodivščina, nov uspeh.

Do uspeha te loči le dober plan

Poznaš pregovor… »A goal without a plan is just a wish.« ali »Decide. Plan. Commit. Succed.«? Pregovora vsebujeta besedo PLAN. Tudi slogan Ustvarjalnice uspeha se glasi ‘Do uspeha te loči le dober plan.’ Pomemben je prvi korak. Odločitev postati podjetnik oz. se kot podjetnik nadgraditi. Žene naj te motivacija in fokus. Za plan do uspeha smo tukaj mi. Rezultat bo zgrajena mreža somišljenikov, podpornikov in pozitivna ter uspešna prihodnost. Tukaj ne boš sam/a ampak boš našel/a podporo, vse informacije, ki jih potrebuješ o biznisu in še mnogo več.

Kako ti lahko pomagam:

 • Dnevno nova doza vsebin na blogu, ki vključujejo trike, nasvete, dobre prakse… Blog najdeš tukaj >> blog
 • Tedenski email-i s koristno vsebino in gudiji le za naše e-novičkarje. Na novice se lahko prijaviš s klikom
 • FB skupnost Od hobija do biznisa. Tam si delimo nasvete, mnenja, sprašujemo in spodbujamo drug drugega. Največjo podjetniško skupino v Sloveniji najdeš s klikom
 • ”Kako jim je uspelo?” Tedensko te bomo navduševali z zgodbami o uspehu, s katerimi se boš lahko poistovetil/a in videl/a, da lahko uspe prav vsakomur
 • Brezplačna orodja, vire, e-knjige, seznam… najdeš tukaj
 • V kolikor pa ti primanjkuje časa, da si se kvalitetno posvetil pripravi vsebin, oblikovanja, socialnih omrežij… ali pa enostavno želiš mentorja, ki te bo vodil korak po koraku, od točke do točke pa nam pošlji mejl na info@ustvarjalnica-uspeha.si in bomo v ekipi vse uredili namesto tebe.