Ko že celo življenje poslušaš NE…

Pri meni se je vse začelo z besedo ‘NE’. To besedo poslušam že od osnovne šole, ko je učiteljica staršem svetovala naj grem raje na poklicno srednjo šolo, češ, da gimnazije ne bom nikoli opravila. Pa sem se vpisala in uspešno opravila maturo. Nato je prišla srednja šola in vpis na fakulteto. Vedno so me bolj zanimali tehniški poklici in moja želja je bila vpis na gradbeništvo. In spet ‘ne’. »Kaj boš hodila na fantovsko šolo. Pojdi raje za profesorico ali na ekonomijo. To je ženski poklic.« Danes je moja izobrazba univ.dipl.inž.grad.. Naslednji ‘ne’ je bil, ko sem želela štartat s svojo prvo poslovno idejo. »Kaj si nora!? Ta ideja je bedasta. Raje si najdi spodobno plačano službo. S tem si pa res mimo usekala…« In ne da je moja poslovna ideja danes le uspešna, celo širimo blagovno znamko pravih parfumov MySpirit že na Hrvaško in razvijamo širšo distribucijsko mrežo, kakor tudi private label segment. Zadnji NE pa sem slišala od svojih stanovskih kolegov. V nekem obdobju sem bila kar malo pod vodo, biznis ni šel kakor sem si želela, nešteto to-dojev me je čakalo, bila sem že kar malo obupana. Zato sem z željo, da bi mi kolegi podjetniki pomagali iz mojih težav, dobila le mrzel tuš. Nobene pomoči, skrivanje informacij ali pa odgovor, da to ne gre.

Realnost biznisa

Ves stres se je počasi sumiral. Bila sem preobremenjena, skurjena, obupana… Nakar za nasvet vprašam svojega moža. »Kaj bi ti naredil na mojem mestu? Ne vem na koga naj se obrnem za nasvet. Nihče mi ne želi pomagat.« In mi mož odvrne: »Žal počasi spoznavaš realnost biznisa. Imela boš vedno manj prijateljev, ljudje bodo nevoščljivi in hinavski. Si sposobna, imaš strokovna znanja, iskrena, prijazna in vedno pripravljena pomagat. Pa ti si ja najboljši problemsolver na svetu. Ti bi morala drugim svetovat, ne oni tebi. Naredi si plan. Poglej kje imaš izzive in najdi rešitve! Če te baše čas, si najdi dodatno pomoč in zdelegiraj delo. In predvsem nikoli ne pusti, da bi ti beseda NE prišla do živega. Vse bo še v redu.« in verjeli ali ne, to je bil eden od najbolj prelomnih trenutkov v mojem življenju. Ko ugotoviš, koliko pomeni, da imaš ob sebi nekoga, ki te spodbuja, razume in verjame vate. Na koncu ni bilo nič tako grozno, kot se je zdelo na začetku.

Padla je ideja

Ko sem naredila akcijski plan za tiste moje ‘težave’, so me še vedno glodale besede, ki jih je izrekel mož. Koliko je še takšnih podjetnikov, ki ne vedo na koga bi se obrnili, ko imajo problem. Ko ugotoviš kako težko je priti do informacij, ker jih vsi skrivajo. Ko te nihče okoli tebe ne razume, da imaš vizijo in idejo, ki bi jo rad uresničil. Ko bi le 10 let nazaj imela nekakšen zemljevid, kako se lotit biznisa. In prižgala se mi je lučka. Res sem problemsolver in res rada pomagam. Padla je ideja o portalu…

In tako je nastal portal…

Plan za Ustvarjalnico uspeha je bil narejen. Koristne in uporabne vsebine za bralce, spletna stran, plan za socialna omrežja, plan lansiranja, plan za blagovno znamko, dizajn… In potem akcija in končni rezultat v 90 dneh. Če je uspelo meni, bo tudi tebi. Zato ker sem tu zate, da te usmerjam in podpiram. Končni rezultat je neprecenljiv. Imel/a boš svoj biznis, ki bo nastal izpod tvojih rok. Ponos, ki ga čutiš ob tem je izjemen. Na koncu poti te čaka sreča in svoboda. Odpirati se ti začnejo nova obzorja, nova poznanstva, nove priložnosti.

Danes…

Danes imam za sabo že 5 spletnih strani, 3 blagovne znamke in neprecenljive izkušnje. Vse mi je uspelo z odločnostjo, fokusom in planom. Ustvarjalnica uspeha mi je odprla povsem nov pogled na svet, spoznala sem čudovite osebe, navdihnile so me mnoge zgodbe o uspehu in vsak dan, ko lahko pomagam drugim mi nariše nasmeh na obraz.

Upam, da ti podpora in vse vsebine, ki jih pripravljam, pomagajo, da se znebiš tistega občutka kaosa, zmedenosti kje in kako sploh začeti reševati problem. Vsi imamo takšne dneve, ko bi najraje kar obupal in se ponavadi nimaš s kom pogovoriti, da bi te razumel. Zavedaj se, da je tvoja zgodba unikatna in tukaj se družimo enako misleči, z enakimi izzivi in enakimi cilji.

Če si prebereš zgodbe ostalih podjetnikov lahko vidiš, da imamo vsi izzive in da smo vsi na koncu uspeli zaradi vztrajnosti. Vsaka zgodba je drugačna in navdihujoča. S tem portalom pa sem želela predstaviti ravno to – da lahko uspe vsem, tudi tebi.

S prijaznimi pozdravi,

Sara Zadnik